Преди известно време получих покана от INDIBA Deep Beauty и S Line Wellness & SPA, за да изпробвам серия от процедури именно с INDIBA. Аз съм доста предпазлива откъм процедури и се доверявам много трудно. Всъщност това е втората апаратна процедура, която правя в живота си. Първата беше LPG за тяло. Като цяло моята философия е да поддържам лицето или тялото си по максимално неинвазивен начин и INDIBA отговаря напълно на тази философия. 

Повече за INDIBA Deep Beauty

Някои сравняват INDIBA с малката черна рокля в гардедоба – класика, която не разочарова и инвестиция, която истински си заслужава. Създадена от испанска компания с безупречна репутация и дълга 35 годишна история, тази апаратура носи усещане за благосъстояние, чрез стимулиране на клетките – за цялостното възраждане на целия организъм. Не случайно,процедурите с INDIBA Deep Beauty присъстват в много от отслабващите и детокс програми в някои от най – реномираните wellness хотели и центрове в света.

Но кое прави INDIBA по-различен от останалите радиочестотни уреди? Специфична честота 448 kHz, която много хора наричат „честотата на младостта“. Множество медицински изследвания извършени от независими лаборатории са доказали, че честотата, с която работи апарата е напълно безопасна и има много по – пълноценен ефект от всяка друга радиочестота, защото представлява силен клетъчен регенератор и предизвиква патентования от INDIBA Proionic® ефект в тъканите: засилва метаболизма на клетъчно ниво, улеснявайки междуклетъчния обмен на йони, притока на кръв и оксигенацията на клетките. Подпомага се пренасянето на хранителните вещества и отпадните продукти навътре и навън от клетките. Така, регенерацията на тъканите и тялото започва чрез намаляване на възпаленията, и възстановяване на баланса в организма. По този начин качеството на кожата се подобрява много по – бързо.

Терапиите с INDIBA водят до създаването на нов колаген и еластин, както и до детоксикиране тъканите. Системата Proionic® от своя страна успява да укрепи тъканите, да намали локализираните мазнини и да подобри мускулния тонус. Затова и уредът се ползва успешно, както за различни зони по тялото (корем, третиране на целулит, бедра, бюст), така и за лицето. А различните ефекти се постигат в комбинация с различни хипоалергенникремове, без парабени: анти – ейдж, стягащ, отслабващ, антицелулитен и т.н.

Моят личен опит с INDIBA 

Започнах моите процедури INDIBA на зона корем през септември – 3-4 месеца след раждането. Първите се правят ударно – в 3 поредни дни, като всяка трае около 30 мин. За всяка процедура се ляга на малка метална подложка, намазана с проводящ крем. Върху зоната, която се третира, също се нанася крем и терапевта с леки масажни движения започва работа с капацитивния накрайник. Тойима за цел да подготви тялото и тъканта, като загрява кожата повърхностно, с леко затоплящо действие и подсилва лифтинг ефекта, и изглаждането на бръчките.Следващата фаза се извършва отново с масажни действия, с резистивения електрод ,който е същинската част от процедурата – работи в дълбочина, като засилва кръвообращението. При тази втора фаза се усещат по-силно затопляне и лек електрически импулс. 

Тъй като INDIBA ми хареса много, реших, че искам да пробвам и лице. Там всичко е идентично, само че се използва различен крем, с персонализиран подход, според нуждите на кожата. Тук е добре да кажа, че INDIBA трябва да се прави не по-рано от 21 дни след поставяне на филъри и ботокс. И е хубаво да се комбинира с прием на повече вода. 

Процедурата е приятна и не причинява дискомфорт, нито странични ефекти. Напротив. Счита се, че точно този заряд подобрява общото благосъстояние на организма, заради регенерацията на тъканите. Доказано се повишават нивата на хормоните на щастието.

Резултатът от процедура „корем“

Резултатите при мен дойдоха доста бързо. Още след третата процедура измерих 2см разлика в обиколка. Кожата подобри тонуса си и се стегна. При старта на процедурата бях с талия 72см, а в момента е 65см. В периода на процедурите не съм спазвала режим и не съм имала възможност да тренирам, но мисля, че ако бях, резултатите щяха да са още по-добри.

Резултат от процедура „лице“

Тук впечатленията ми са още по-прекрасни. Кожата на лицето ми стана по-плътна и придоби доста по-добър вид. Тъмните ми кръгове сякаш намаляха, а еластичността на кожата се подобри. В това число и хидратацията. Нещото, което много ми хареса обаче, бе подобреният контур още след първата процедура, като се препоръчва след приключване на пакет, на три-четири седмици да се прави поддържаща процедура за задържане на ефекта. Някои жени борят двойна брадичка с INDIBA Deep Beauty доста успешно!

Последно бях на процедура в началото на октомври и от тогава не съм имала време да продължа, но процедурите за лице са ми абсолютен фаворит и нещо, което ще продължа да правя.