Avon mission beauty blog
Avon mission Y японска козметика

От съвсем скоро си поставих нова мисия в грижата за кожата с нови цели – освен постоянство с бюти режима си, реших че ще се опитам да отделям малко повече време и старание, за да правя нещата правилно.

Kато за начало промених цялата си рутина. Реших да пробвам една нова серия, която представлява и една от най-актуалните тенденции в грижата за кожата – японските ритуали. Казва се Mission Y by Avon, и е изключително популярна в Япония от години, но сега навлиза на Европейския пазар за първи път.

Няколко думи за японските традиции в грижата за кожата…

За тези от вас, които не са съвсем наясно (аз самата не бях!), японската грижа за кожата е една от бързо набиращите популярност тенденции в красотата. Дори започва да надминава по популярност корейските традиции. Е, не се изненадвам, предвид добрия външен вид на японките, които дори и на възраст изглеждат много младолики. Вероятно има и генетична наследственост, но проучванията сочат, че не е само това. Японките много добре подбират козметиката си, с която да постигнат перфектната, чиста и озарена кожа. Именно затова техните рутини са цели ритуали, които поддържат този вид на кожата. Обикновено се състоят в минимум 4 стъпки, а проучване сочи, че те отделят средно 45 минути в грижа за кожата преди лягане. Цел, която е твърде недостижима за мен.

От личното ми проучване на тема японски бюти ритуали и от краткото ми познанството с Mission Y, разбрах, че не само постоянството е ключът към добре изглеждащата кожа. Японките влагат повече. Те влагат усилия и време. С други думи ежедневно те почистват, хидратират, подхранват и протектират кожата си, но в съчетание с нежни масажи.

Интересното е, че никога не се бях замисляла за нуждата от масажите. Винаги съм се фокусирала върху това да избирам качествени продукти и да бъда постоянна в нанасянето, но никога не съм вниквала във важността на това да помогна на съставките да проникнат в кожата ми. И да, реших да променя това и да се постарая да превърна грижата за кожата ми в ритуал.

Като стана дума за съставки…

Казано накратко, Mission Y е това, което една японка търси в козметиката си т.е. да е на основата на натурални съставки, антиоксиданти и такива, които помагат на кожата да се регенерира сама. Маята е една от тях. Тя е основна съставка в серията и има хидратиращо действие, балансира кожата, подобрява тена и текстурата й.

В продуктите също се съдържат филтрат на лактобацили, който се трансформира в млечна киселина, помага за регенериране на хидролипидната бариера, поддържа кислородната ефективност, може да подпомогне производството на колаген и действа като пробиотик. В допълнение се съдържат хидролизирана коприна – със силна хидратираща сила; екстракт от плод на нар – антиоксидант, който помага за възстановяването на кожата и за регенерирането ѝ след излагане на слънце; ектракт от стебло на гъба (антиоксидант); екстракт от корен на цикория – също антиоксидант, който успокоява, има противовъзпалителен ефект и ефект против бръчки.

А ето в какво се състои и самият ритуал всяка сутрин и вечер…

step 1 cleanse
Avon cleansing foam

Почистването е първата и най-важна стъпка във всяка рутина за кожата. Без значение японска или не. Много от нас живеят в замърсени градове, където замърсеният въздух е най-големият враг на младата кожа. Почистващата пяна  Mission Y е много нежна и кремообразна. Разтваря грим, себум и замърсявания, като оставя кожата с усещане за чистота.

Avon почистваща пяна
Avon mission ritual beauty
step 2 hydtare
Avon lotion

От какво почти винаги има нужда кожата ми? Хидратация. Затова точно тук идва втората стъпка – хидратиращият лосион. Той се оказа и абсолютен бестселър в Япония. Дори някак са изчислили, че един се продава на всеки 2 минути. Нанасянето става с масажни движения на две-три капки, които попиват доста бързо заради воднистата консистенция на продукта.

Avon mission lotion beauty blog
Avon Mission lotion
step 3 nourish
Avon milk

Третата стъпка е Mission Y есенция-мляко за концентрирано подхранване. Не знам защо, но продуктите с консистенция на мляко в Европа сякаш загубиха своята популярност. Аз самата не бях ползвала такъв продукт от много години и сега ми беше приятно да си припомня усещането. Отново с масажни действия нанасям няколко капки за дълбоко подхранване и изглаждане на кожата.

Avon milk ritual
Avon beauty blogger Denina Maritn
step 4 protect
Avon mission cream

И накрая идва ред на подхранващият дневен и нощен крем. Консистенцията му е доста богата. Действа като формула за допълнително подхранване, но освен това създава и невидим филм, който запечатва всички предимства на нанесените преди него продукти и защитава кожата от външни агресори.

Avon cream mission ritual
Avon cream mission Y

Avon Mission Y ritual

Тъй като започнах тази рутина от съвсем скоро, ще споделя реалните си впечатления от употребата й след известно време, когато натрупам повече опит и впечатления. Това бе по-скоро запознанство с японските разбирания за грижа за кожата, защо реших да пробвам и кои са стъпките, които следвам. :)

Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с AVON. Всички мнения са мои.

ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *