Welcome to our guests
Somersby cocktail

Вече е официално – терасинг сезонът е отворен. :) Винаги намирам този термин за много забавен! Всички ние, които живеем в градове и нямаме щастието да имаме нито преден, нито заден двор, се радваме на лятото на терасите си. Затова на някой му е хрумнало да измисли термина „терасинг“ – като един популярен летен „спорт“. А ние с Рон, откакто сме на новото място, действително прекарваме повече време на терасата си. Или сме само ние, или каним приятели. Съответно трябваше да си измислим рецепта за по-приятен терасинг, и мога да ви кажа – нашите гости наистина харесват тази комбинация от коктейл и брускети! И ние самите, разбира се.

По-долу споделям с вас тези лесни рецепти, но без конкретни количества, тъй като аз самата никога не измервам. Както казва Рон, правя всичко на око. Единственото, което правя, е да следвам относителните съотношения, които съм включила тук.


КОКТЕЙЛЪТ


Наричам този коктейл „Вкусът на лятото“, защото наистина вкусва на лято. Най-вече заради динята. Имам няколко вариации на него, но ви представям най-любимата ми. Нужни са ви следните:

Лед

Somersby сайдер - с вкус на диня

Amaro Aperitivo (по избор)

Лайм 

Диня (плод)

Мащерка
Somersby cocktail for our guests
Cocktail recipe with lime

Без значение дали правя този коктейл директно в чашите или в кана, следвам едно правило – 2/3 от обема трябва да е пълен с лед. След това изливам Somersby сайдър с вкус на диня + Amaro Aperitivo (по избор, като може да бъде заменено и с водка, ако обичате по-силни коктейли). Тук е важно да се спазва съотношението. На всеки 180ml Somersby с вкус на диня добавям 30ml от аператива. В каната (която е достатъчна за 4-ри човека), добавям сока на един лайм. Добавям и от кората му, за да подсиля аромата. Завършвам с няколко стръка прясна мащерка и разбърквам. Ще се изненадате колко много мащерката допринася за добрия вкус – допълва прекрасно коктейла.

Когато сервирам, слагам по 3 кубчета диня във всяка чаша. Накрая те са много приятни  за консумация, защото са поели от всички аромати! Слагам по още един малък стрък мащерка и наливам от коктейла. За финал декорирам чашата с кора от лайм и вече всичко е готово за сервиране.

Внимание: Този коктейл съдържа алкохол. Консумирайте разумно и само ако сте над 18 години. Не шофирайте, ако сте консумирали алкохол. 

Somersby
How to make Somersby cokctails
How we welcome our guests
Making of Somersby cocktail with lime
Cold cocktail afternoon

БРУСКТЕТИТЕ


Тази рецепта за брускети е изключително лесна и си подхожда наистина много с този коктейл, тъй като вкусовете се балансират отлично. Нужни са ви следните неща:

Прясна багета за нарязване 

Маслинова паста

Настърган пармезан

Риган

Тук имате опция да препечете нарязаните на тънко филийки или да оставите хлябът мекичък. Въпрос на лично предпочитание. Аз лично не обичам твърдите и прекалено хрупкави брускети. Върху всяка брускета слагам по една чаена лъжичка от маслиновата паста. Достатъчно, за да бъде брускетата сочна, а не суха и тънко намазана. Поръсвам с настъргания пармезан и завършвам с поръска риган. Ecco fatto! Бързо, лесно и вкусно.

Somersby cocktail and bruschetta combo
Somersby cocktail and bruschetta

ФИНАЛНИТЕ ДОПЪЛНЕНИЯ


Като допълнение към тази комбинация от коктейл и брускети, сервирам няколко вида сирена – най-често синьо и бри. Нарязвам и плод диня. Ягодите също са чудесна опция. Пускаме и приятна лятна музика на нашия спийкър Marshall за добро настроение и се молим да няма дъжд. :)

Enjoying cocktail afternoon
Terrace cocktail afternoon

Вие как посрещате гостите си за брънч у дома? Какво им приготвяте? Споделете най-добрите си и работещи съвети и рецепти в коментарите.

Усмивки,

Денина ♥


*Благодаря на Somersby, че подкрепиха тази публикация. Всички мнения са мои.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


2 comments

Reply

Много-полезна информация и поздравления за прекрасния сайт .

Reply

Благодаря!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *