How to make hair waves with Rowenta
How I wave my hair

Лятото е в разгара си и ако не сте близо до плажа, можете поне да се почувствате сякаш сте. Днес споделям с вас как да постигнем плажна прическа вкъщи. Лесен и много бърз начин с помощта на един уред, на който бях хвърлила око отдавна – Rowenta Waves Addict. Ето стъпките, които следвам:


СТЪПКА 1: Подготовката


При успешното оформяне на прическа, един от ключовите фактори е косата да е здрава и силна. Затова смятам, че е много важно какви продукти използвам под душа. За себе си избирам такива на кератинова основа, защото те подпомагат косата да бъде по-здрава, гъвкава и лесна за стилизиране. Основно ползвам сериите на Kérastase – Extentioniste и Discipline. Като част от подготовката, използвам и термозащита, също на кератинова основа: Kérastase Résistance Extentioniste Thermique.

*Има мит, че кератин е съставка, която прави косата по-права, но той по-скоро подсилва и приглажда самия косъм, правейки го по-еластичен и съответно намалява накъсването. Тази заблуда идва от кератиновите терапии в салоните, където се използват и други химически съставки като формалдехид, които играят ключова роля при ефекта на изправена коса.

Hair waver blogger favorite
Rowenta hair waver

СТЪПКА 2: Оформянето на вълните


За да пресъздам тези вълни в косите, използвам Rowenta Waves Addict. Много пъти опитвах да спя на плитки, но твърде рядко постигам желания ефект. С този уред се получава точно така, както искам да бъде. Най-хубавото е, че има 4 степени на къдрене. От 1-ва за деликатни вълни до 4-та за такива тип Hollywood. Аз използвам 4-тата настройка, защото ми харесва как стои на късата ми коса. А в комбинация с подходящите продукти, определено не ми изглежда толкова Hollywood style.

Ето няколко съвета, които да следвате, докато използвате машата:

Започвайте 7-8cm под корена – обемът ще дойде в повече и няма нужда да тормозите косата в основата й.

Взимайте по-широки и плоски кичури – изглежда по-добре, а и ще завършите визията доста бързо.

Избягвайте къдренето на краищата – оставете последните 2-3см необработени топлинно (по-добре за косата и по-добре за крайния резултат)

Moroccanoil notino hair product
How to make hair waves

СТЪПКА 3: Фиксация и оформящи продукти


Има много опции за фиксация тук, но ако става въпрос за плажен ефект, аз използвам Morrocanoil Texture. Страхотен продукт под формата на пяна, с който намачквам косата и пресъздавам именно тази небрежна визия. Единственият проблем с него е, че продуктът е твърде силен и след това задължително трябва да изкъпя косата си. Няма никакъв шанс за успешно и безболезнено сресване с него.

Ако не харесвате продукти с толкова силна фиксация и ефект, можете изберете просто любимия си лак за коса, като идеята е да понамачкате и разрошите леко косата, за да постигнете усещане за плажна визия.

Denina Martin beautiful hair

*Детайли на визията
Обеци – H&M Conscious Exclusive (разпродадени, подобни тук)

Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *