Borovets sunset snow landscape

С началото на новата година, много хора ми споделиха, че им липсва мотивация. Ако трябва да съм искрена, и на мен не ми е особено лесно. Студеното и сиво време, липсата на слънце и много други допринасят за по-тягостното настроение и липсата на фокус. Затова реших да събера няколко съвета как да останем мотивирани през зимата. Съвети, които да са от полза и на мен, и на вас в моментите, когато наистина имаме нужда.


НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ ПОСТИЖЕНИЯТА СИ


Върнете се назад във времето и разгледайте миналите си успехи. Когато се чувствате унили, това е най-вече защото сте забравили всичките си фантастични постижения и че всъщност можете наистина да се справяте отлично с нещата. Напомнете си, че мотивацията и упоритата работа рано или късно ще се отплатят.


ТЪРСЕТЕ ВДЪХНОВЕНИЕ


Вдъхновете себе си с постиженията на други хора. Четете или гледайте истории от реалния живот на успели в същата сфера хора. Тези, които постигат мечтите си, са тези, които работят най-много. Използвайте това във ваша полза – ще се почувствате по-мотивирани.


МИСЛЕТЕ САМО ХУБАВИ НЕЩА ЗА СЕБЕ СИ


Постоянно си напомняйте колко добри сте в това, което правите. Грешка е да се подценявате и да се самокритикувате.


ОПРЕДЕЛЕТЕ СИ ДНЕВНИ ЦЕЛИ


Важно е да си припомняте каква е голяма ви цел, но още по-важно е да си дефинирате малки ежедневни цели. Можете да си ги записвате, за да ги отбелязвате, когато са изпълнени. Идеята е, че всичко се постига по-лесно стъпка по стъпка, отколкото с един голям скок. В този ред на мисли, бъдете реалистични с целите и не очаквайте прекалено много от себе си.


ВЪЗНАГРАЖДАВАЙТЕ СЕ


Намерете си стимул за работа. За мен нищо не е по-мотивиращо от предстоящо пътуване. Дори и да е след месеци, фактът, че нещо вълнуващо предстои, сам по себе си ме мотивира страшно много. За вас може да е нещо съвсем различно.


СЪЗДАЙТЕ СИ ДОБРИ НАВИЦИ


Това може да включва най-различни неща и е много индивидуално. Посланието е – колкото по-добре се чувстваме, толкова по-мотивирани ще бъдем. Затова изградете си добри навици с неща, които ви карат да се чувствате страхотно. Било то да ставате рано, да спортувате, да полагате повече грижи за външния си вид, да носите по-ярки цветове. Всичко, което ви влияе положително.


ЗАОБИКАЛЯЙТЕ СЕ С МОТИВИРАНИ ХОРА


Това е много важно! Някои хора са по-малко мотивирани от други и близостта с тях няма да е във ваш плюс. Повярвайте ми – минала съм през това неведнъж. В мига щом промених средата си, усетих голяма разлика в мотивацията си.


СЪБУЖДАЙТЕ СЕ С УСЕЩАНЕ ЗА УСПЕХ


Контролът върху собственото съзнание е една от най-ключовите стъпки. Ако вие мислите, че нещо е постижимо, вероятно ще го постигнете. Затова е важно да се настроите на положителни честоти и да се събуждате с усещане за успех и решеност. Да си кажете, че сте мотивирани. Това е най-трудното, тъй като изисква самоконтрол, но е и много успешната тактика.

А ВИЕ КАК ОСТАВАТЕ МОТИВИРАНИ?

Усмивки,

Денина ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *