Listening to audio book by the pool
what i am listening this summer

Страстта ми към „слушането“ започна преди година и половина с подкасти. Влюбих се в идеята да слушам информативни записи, които разказват любопитни и интересни истории. А аудио книгите дойдоха като естествено продължение, след като чух за Storytel – мобилно приложение с хиляди аудио книги от всякакво естество (както чуждестранни, така и родни).


Какво ми харесва най-много


Почивка за очите ми. Нищо не може напълно да замести усещането от прелистването на страниците на книга, но когато по-голямата част от времето ми е съсредоточено около компютри и мобилни телефони, имам нужда да дам почивка на очите си. Затова ми харесва да слушам. Слушам сутрин, когато се събудя преди всички. Слушам, докато лежа на плажа или край басейна, докато пътувам, или съм приклещена в градски трафик.

Още една възможност да науча нещо ново в момент, в който обикновено не бих могла. Та кой чете, докато е в задръстване? Добра възможност да превърна пропиляното в чакане време в добре оползотворено.

Подобрява способностите за слушане и вслушване. Четенето изисква концентрация. Слушането също. А способността да слушаме е толкова ценно човешко качество в ежедневието ни и изграждането на взаимоотношения, че не е никак излишно да тренираме и този „мускул“.

Слушам аудио книги, както на български, така и на английски. Дори в момента слушам по-скоро предимно на английски, за да си тренирам езика, но в Storytel има и над 600 заглавия на български език.

В приложението има и електронни книги. Когато свалих Storytel, не бях съвсем наясно, че в него има и електронни книги за четене, но това определено дойде като бонус за услугата.

Не се нуждая от Wi-Fi (почти). Имам нужда от Wi-Fi / мобилен Интернет, единствено за да изтегля книгата в моя Bookshelf в приложението. Няма нужда от Интернет връзка, за да я слушам (или чета). Много удобно за дълги полети или пътувания до държави с високи такси за мобилен Интернет.

Абонаментът е много достъпен. Абонаментът е 9.99лв / месец и дава неограничен достъп до всяка аудио или електронна книга в огромното им портфолио. Не обвързва с договор и може да бъде прекъснат по всяко време, а освен това има и 14-дневен тест период. Пробвайте и сами ще прецените дали си заслужава.


Какво слушам това лято


нчма време да имам време

НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ИМАМ ВРЕМЕ

Калина Стефанова и Бианка Йовова

„Книгата включва личен опит, теория, практически упражнения, наблюдения, размисли, мотивация, подкрепа и вдъхновение за всеки, който като нас търси по-удовлетворено партньорство с Времето си.“ Ако имате проблеми с отношенията си с вашето Време, отделете 5 часа от него, за да чуете тази аудио книга (или пък да я прочетете – нлична е и в двата варианта). Това не би било пропиляно време. :)


The 7 Habits of highly effective People

THE & HABITS OF HIGHLY EFFECTIVE PEOPLE

Stephen R. Covey

Толкова съм слушала за тази книга и години наред някак все я отлагах. Тя е световен бестселър с над 25 милиона продадени копия. Мисля, че е задължителна за всеки мотивиран човек, който иска да постигне повече и да бъде повече.


21 letters on life

21 LETTERS ON LIFE AND ITS CHALLENGES

Charles Handy

В момента слушам тази книга. Тя поставя под въпрос възможностите и трудностите, пред които е изправено идното поколение. Как хората ще се справят с промените в свят, в който добре познатите сигурности вече не важат? Какви цели трябва да си поставят? Как ще намерят цел и смисъл в живота си? Авторът е доста откровен и открит и в същото време оптимистичен, посочвайки посоката на отговорите на тези въпроси. Приятно прекарани 4 часа и 24 минути.


Greta Thunberg

NO ONE IS TOO SMALL TO MAKE A DIFFERENCE

Greta Thunberg

Тази аудио книга е сбор от публичните изяви и изказвания на шведската ученичка Грета Тунберг, която миналата година отказа да отиде на училище в знак на протест към климатичните промени и липсата на действия срещу тях. Нейните действията предизвикаха глобален отзвук и движение срещу климатичната криза. Това дори й спечели номинация за Нобелова награда за мир.

Мисля, че е важно всеки да чуе какво това 16-годишно момиче има да каже. Един час, в който Грета неспирно ни напомня, че е време да се събудим и наистина да се променим в името на нашите деца и тяхното бъдеще.


Becoming by Michelle Obama

BECOMING

Michelle Obama

Не мога да повярвам колко дълго отлагам тази книга! В нея Мишел Обама, бившата първа дама на Съединените Щати, разказва за живота си – от детството в южен Чикаго до Белия дом. Мишел е истински вдъхновител за жените по целия свят – искрена, позитивна и с невероятната способност да обединява жените. Книгата е цели 19 часа „слушане“ и планирам да я започна идните дни.


The Woman I wanted to be

THE WOMAN I WANTED TO BE

Diane von Furstenberg

Наскоро ми подариха книгата A Signature Life на Diane von Furstenberg, в която Даян искрено споделя историята на живота си, премеждията и успехите й. Определено бих я препоръчала на всяка жена, коята иска да стане по-независима и успешна. В Storytel книгата е налична като e-book, а аудио версията й е The Woman I Wanted to Be, която мисля, е просто преиздадена версия.


100 НАЧИНА ДА ПРОМЕНИШ ЖИВОТА СИ

Лариса Парфентиева

Това е сборник от вдъхновяващи истории за това как да променим живота си към по-добро, написан от жена, успяла да преобърне собствения си. Това е книга за хората, които живеят в омагьосан кръг, измъчвани от усещането, че сякаш не живеят така, както биха желали. 6 часа и 23 минути мотивации и вдъхновение как да променим онова, което не харесваме.


Какво не очаквате, че слушам това лято


Детска литература. :) Разбрах, че пътуването с дете може да бъде по-лесно в компанията на подходящата аудио книга. Както и заспиването вечер. И мога да кажа, че искрено се радвам колко много Александър хареса идеята да слуша такива истории и приказки. Ако сте родители, препоръчвам да пробвате Storytel за децата си.

 

Вие слушате ли аудио книги? А бихте ли пробвали?

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация със Storytel. Всички мнения са изцяло мои и неподправени.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *