La Roche-Posay for dry skin

Колкото и вода да пия, имам суха кожа. Както на лицето, така и на тялото. Това е проблем, свързан с моята кожна бариера и хидролипиден слой, които се затрудняват да задържат влагата. Много пъти съм говорила за грижата на лицето си, но почти никога не съм отваряла темата за това каква грижа за тялото използвам, за да се справя с този проблем.

Това, което съм разбрала, че работи отлично в грижата за кожата на тялото, е дермокозметиката. Причината е, че дермокозметичните продукти са клинично разработени с внимание към специфични и често срещани нужди. А формулите съдържат и термална вода, която има успокояващ и балансиращ ефект.

Пробвала съм много марки в категорията. В момента ползвам La Roche-Posay Lipikar Gel Lavant и Lait Lotion като отлична гама за суха кожа. А измиващият продукт използваме всички вкъщи – явно сухата кожата е семейна черта. Формулата е ефективна, защото съдържа ниацинамид с успокояващо действие и масло от шеа, което доставя липиди и спомага за заздравяването на кожната бариера. Другите марки, които се справят също толкова добре със сухата кожа на тялото, са Avene & A-derma. Затова и понякога разнообразявам с тях.

Bodycare from La Roche-posay body lotion
using La roche body Lotion

Каква грижа за тялото използвате вие? Харесвате ли дермокозметичните продукти за тяло? 

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ