Marine striped dress Denina Martin

Никога не си добре облечен без усмивка.

– Мартин Чарнин

Този цитат дълго стоеше в началната страница на блога ми, защото искрено вярвам в него. Искрено вярвам в силата на усмивката. Тя сближава, тя стопля сърцето, заразна е и действително е най-красивият аксесоар.

Винаги съм обичала да се усмихвам, но често съм се притеснявала да го правя, защото не харесвах зъбите си. Години наред се оплаквах, че те трудно споделят малкото им отредено място. Когато обаче се появиха и 4 мъдреца – проблемите станаха още по-забележими. През януари 2016 знаех, че вече трябва да направя нещо. Не можех да сложа брекети. Тогава научих за метод, който коригира подредбата им и почти не се забелязва. Прозрачни шини, които се слагат и свалят много лесно.

Прекарах известно време във форуми. Консултирах се. Мислих. Един февруарски ден се озовах пред кабинета на денталната клиника. Обадих се на майка ми и се разплаках. Имах нужда някой да ми каже „Просто го направи!“. Беше трудно решение за мен. Щях да се обвържа за около година напред, в която трябваше да нося тези шини почти непрестанно.  Освен това, сумата не ми бе съвсем по джоба.

Престраших се. Влезнах, за да ми вземат отпечатък. Няколко седмици по-късно получих първия комплект немски шини Orthocaps. Една нощна и една дневна, които подменях с нов комплект на всеки 3 седмици. Хубавото беше, че при всеки нов комплект шини, първата седмица през деня не бе необходимо да нося нищо. Това ме мотивираше и с нетърпение чаках да премина към нов комплект.


Как се закрепят? 


За да стоят стабилно шините и да оказват натиск върху подредбата на зъбите, ми поставиха „бутони“. Те са общо 4 и са с цвета на зъбите. Не се забелязват, но първите два дни ме дразниха доста. След това свикнах.


Какво е усещането?


Носенето на шини определено създава лек дискомфорт, но в никакъв случай не и непоносима болка. Бих го определила като напрежение, което се усеща най-вече през първите дни от носенето на нов комплект.

Едно от неприятните неща ми бе взимането на отпечатък, защото се чака известно време. Другото нещо е свързано с липсата на място между зъбите. За да се освободи такова, се прави лек стрипинг. Със специална програма се изчислява къде и колко зъбно разстояние трябва да се освободи. Не е най-приятното нещо, но май звучи по-страшно, отколкото е. Така или иначе, този стрипинг е минимален и не вреди на зъбите. Аз самата нямам никакви оплаквания.


Забелязват ли се? 


Всички казваха, че не се забелязват. Само ако знаеш и се вгледаш, но аз си знаех и се притеснявах. Бях по-сериозна. Не се усмихвах много. Проблемът обаче беше само в моята глава.


Кое се оказа най-трудното от всичко?


Постоянството. За да има добри резултати, трябва човек да бъде много стриктен. На мен самата ми беше много трудно на моменти.


Заслужава ли си? 


Според мен, да. Има някои жертви, които трябва да направите със себе си, но те са нищо в сравнение с брекетите. А резултатът променя всичко! Дава самочувствие. Променя цялото излъчване на човек. Аз сега се усмихвам наистина на воля – повече от когато и да било!

Ако решите да се погрижите за усмивката си, искрено ви препоръчвам моята дентална клиника – Confident. Изключително доволна съм от професионализма, високото качество на работа и отношението, което получих там. Ако имате нужда от повече информация и лични впечатления, можете да ми пишете тук.

И като за финал, още един цитат, в който дълбоко вярвам…

Това, което слънчевите лъчи са за цветята, е усмивката за човечеството.

– Джордж Елиът

Широки усмивки за вас!

Денина ♥