Купих булчинската си рокля в края на 2022 г. от първия булчински бутик, който посетих. После посетих още два, но се върнах и взех моятa рокля Gabbiano от Mille Bridal . Аксесоарите също са от там, но не са отделно. Хареса ми изчистеният дизайн на роклята. В нея се усетих себе си. Особено с аксесоарите, които придадоха много винтидж усещане на цялостната визия.

Най-хубавото беше, че роклята е толкова изчистена, че успях да сбъдна мечтата си – да сложа култовите обувки Manolo Blahnik Hangisi за сватбата. Толкова съм щастлива, защото те добавиха дозата блясък, от която имах нужда. Обеците пък са „нещо старо“ – моите любими винтидж Dior. Разглеждах и търсих бижута дълго време, но после си казах „Защо да купувам нови, когато имам прекрасни обеци, които обичам толкова много.“ А и по този начин им дадох нова сантиментална стойност, защото те вече са „обеците от сватбата“.

Разбира се, роклята не идва без история. В деня, в който отидох да я поръчам, бях малко подранила, затова си взех кафе от Bulgaria Mall и седнах навън, за да го изпия. По това време бяхме малко несигурни в плановете си и се колебаех дали да купя рокля или не. Стоейки там, леко притеснена, видях бял гълъб точно пред мен. Усмихнах се, защото си помислих, че е знак.

Продължих. Отидох в Mille Bridal и пробвах още рокли, но все пак си останах влюбена в тази. Купих я. Което означава, че я платих, а бутикът трябваше да я поръча на дизайнера за изработка. На излизане от бутика жената, която работеше там по това време, ми каза „Виж какъв хубав ден си избрала да вземеш твоята рокля!“ Беше Денят на християнското семейство. Помислих си „Ето, още един знак..“. :)

Manolo Blahnik Hangisi wedding shoes Denina Martin

Историята обаче не свършва тук. След седмица ми се обади собственичката на бутика – Мила. Оказва се, че дизайнерът има проблем с доставката на плата и не може да го осигури. Предлагаха да използват сатен, но аз бях харесала именно плата. За мой късмет, Мила предложи да взема мострената рокля и да я свием до моя размер. Съгласих се без грам колебание. Тук трябва да благодаря и на „другата Мила“, която направи корекцията по толкова изпипан и отличен начин! И така, в крайна сметка не само имах роклята, която исках. Имах рокля, която никой друг нямаше да има. Никога не ми е било цел, но пък беше готино. :)

Мила – собственик на бутика – се оказа толкова невероятен човек. Тя направи всичко възможно да получа роклята и аксесоарите, които исках. Бях толкова щастлива, че си взех рокля от толкова невероятен, позитивен и мил човек. Ако ви предстои сватба, искрено, искрено препоръчвам да се отбиете и в Mille Bridal.

И за финал. Много хора ме питат защо не съм зашила и направила роклята си сама, след като се занимавам с това. Отговорът е, че щеше да ми отнеме много време и енергия, които реших да спестя за други мои отговорности. Може би, ако не бях намерила роклята за мен, щях да тръгна по този път. Но не беше така. Намерих моята рокля толкова бързо и лесно, че просто нямаше нужда да си го причинявам. :)

Снимки: Димитри Стефанов.