Why and how I use Estee Lauder serum
Why how and when to use serum

Дневен крем, нощен крем, околоочен крем, почистващ лосион, ексфолиант, база за грим, освежаващи спрейове… сигурна съм, че имате достатъчно продукти за грижа за кожата в шкафчето си. Но има един тип продукт, който се оказва доста подценяван, а всъщност изключително ефективен. Става въпрос за серумите, които все още някак стоят в сянката на другите продукти, може би защото много от жените не са съвсем наясно какви са характеристиките и ползите от този тип продукт. Затова реших да повдигна темата и да споделя защо, как и кога да използваме серум. 


Какво? 


Първо ще започна с това какво представлява серумът. Това е продукт обикновено с лека и по-водниста текстура, който се състои от малки молекули, които проникват много по-дълбоко в кожата и доставят нужните й съставки многократно по-ефикасно. За разлика от крема, който действа само в най-повърхностните слоеве на кожата. 


Защо? 


Заради това дълбочинно проникване в кожата, серумът помага с таргетирането и справянето с някои конкретни проблеми като бръчки, акне, хидратация и други. Той подхранва в дълбочина, хидратира в дълбочина, заздравява клетките, способства свежия вид на кожата и забавя процеса на стареене. За сравнение, активните съставки съдържащи се в един крем за лице са средно между 5 и 10%. При серумите те могат да достигнат до 70%. 

Beauty advanced night repair
Why I use advanced night repair

Как?


Нанасянето на серум е специфично спрямо отделния продукт, но при повечето се приема средно три капки за зоната на лицето и шията с нежни масажни действия.


Кога?


Използването на серум се препоръчва два пъти дневно. Сутрин след почистване на кожата и преди крем/слънцезащита. Вечер отново на чиста кожа, непосредствено преди нанасяне на нощна грижа, като второто не е задължително. Аз лично ползвам само серум преди лягане. Вечерното е и най-важното нанасяне, защото между 23:00 и 2:00 клетките на кожата са в най-силна фаза на самообновяване и имат нужда от подкрепа, за да се събудят още по-красиви.

beauty blogging about night repair serum
Estee Lauder advanced night repair

Кой серум използвам аз? 


Серумът, който позвам в момента е дългогодишен фаворит в категорията и един от най-продаваните серуми в световен мащаб — Advanced Night Repair на Estee Lauder. Той е силно хидратиращ и увеличава силата на кожата да се възстановява по естествен начин през нощта чрез специална и патентована ChronoluxCB™ технология. Спомага редуцирането на линиите и бръчките и действа в посока превенция от ранното им появяване. Подходящ е за всички етноси, за всяка възраст и всеки тип кожа. При мен усетих разлика след първата седмица от използването му – кожата ми изглеждаше видимо по-свежа, отпочинала, хидратирана и еластична. Зоните на сухота, с които кремът за лице не успя да се пребори, бяха изчезнали. 

И макар името на Advanced Night Repair да предполага само нощното му използване, продуктът всъщност може да се използва по всяко време, дори и върху грима за засилване на хидратацията. Или като негова основа – за запечатване на хидратацията и по-добра издръжливост на грим продуктите. 

И като за финал, едно от любимите ми качества на Advanced Night Repair е регенериращото му свойство т.е. раничките и драскотините изчезват много по-бързо с него. Споделям го от наистина личен опит и наблюдения.

Estee Lauder night serum
When to use night repair serum

Бяхте ли запознати с предимствата на серумите преди да прочетете тази статия? Ще се радвам да допълните и споделите ваши впечатления и мнения.


Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с Estee Lauder. Всички мнения за мои.

ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


 

2 comments

Reply

Много полезен блог! Аз лично признавам, че не знаех за точните ползи от серума, но може би не съм изпитвала нужда да използвам такъв до сега.. :)

Reply

Радвам се, че съм споделила информация, която ви е била интересна и полезна. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *