Matrix heat Fixation
what hair styling products i use

През последната година получих доста запитвания как къдря косата си. Оказа се, че много от вас дори мислят, че вълните в косата ми са естествени. Което пък за мен е комплимент, защото не са. Е, днес най-накрая ви разкривам стъпка по стъпка как къдря косата си.


НЕОБХОДИМОСТИТЕ


Маша за коса високо качество с диаметър 32mm – Винаги държа на това да ползвам уреди за коса с хубаво покритие, което да я защитава. Важно е в дългосрочен план. А за постигането на тези вълни използвам маша с по-голям диаметър. Така стават по-романтични и ефирни. В случая моята е BaByliss PRO Titanium Diamond Extra Long с диаметър 32mm.

Подхранващ продукт за коса – Ако вече сте открили вашия си подхранващ продукт за краищата (или олио), чудесно. При мен това е Kérastase Elixir Ultime. Идеята е, че употребата на такъв продукт е ключова за здравия вид на косата. Намалява цъфтежа, късането и изпръхналостта на краищата, които топлинната обработка често предизвиква. А освен това приглажда косата за по-добър краен резултат.

Термозащитен стилизиращ спрей – Защитата от топлината е изключително важна, но най-доброто, според мен, е продукт, който освен да защитава и стилизира косата. Моят фаворит е Matrix Style Link Prep.

Широк гребен – Използвам го за разресване на къдриците. Важно е да е широк, за да не заличи къдриците, а да ги превърне в ефирни вълни.

Лак за коса – Харесвам такива със средна до силна фиксация, тъй като предпочитам да усещам косата си жива. Един от любимите ми продукти е L’oreal Professionnel Infinium.

Hair care ends
best Kerastase hair oil

СТЪПКА ПО СТЪПКА


#1 Първа стъпка е подхранването на краищата с олио с цел да пригладя косата и да избегна заплитане.

#2 След това нансям от спрея за термозащита и лека фиксация Matrix Thermal Styling Spray.

#3 Започвам със взимането на кичури с диаметър около 1 см. Държа машата в посока надолу и повдигам щипката, като започвам да навивам с ръка кичура около машата. След това пускам щипката, за да захване косата и чакам около 10 – 15 секунди. Важният момент е, че не захващам кичура с щипката и след това да въртя, както правят повечето жени. Всъщност най-ясно може да се каже, че използвам класическата си маша като конусовидна маша. След това продължавам със всички кичури – винаги в една посока и винаги навън от лицето.

#4 След като накъдря цялата коса, изчаквам да изстине. По този начин къдрите се запазват по-дълго.

#5 След това нежно разресвам с гребена. Така къдриците се превъщат в нежни и романтични вълни.

#6 За финал, хващам косата си с ръце на опашка и пръскам с лак за коса. По този начин, когато я пусна, има много повече обем. После само леко оформям с ръце, за да съм сигурна, че всичко е на мястото си.

using the best curling thong babylist
how to create discreet hair waves
Denina Martin hair care
Soft and discreet hairstyle waves
Loreal Professionnel Hairspray from notino
Denina Martin everyday hairstyle

Та ето така къдря косата си винаги. Отне ми доста години да открия своята си техника, която да отговаря на представите ми. А именно естествени и романтични къдри. Надявам се споделянето да ви е полезно.

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *