my current beauty favorites this fall
Inspired make up look by Margot Robbie

От известно време следвам Pati Dubroff. Тя е гримьор, който работи с големи принт издания, както и за известни личности. Какво й е толкова специално? За мен тя е невероятна по отношение на естествено изглеждащия грим. Всички нейни визии са много свежи, със сякаш естествен блясък и подчертаващи естествената красота. А нюансите, които използва са много добре подбрани и съчетани. Любимите ми визии са тези, които прави на Марго Роби – предимно в неутрални тонове и нюанси на оранжевото. Повлияна от Пати, си изградих нов есенен грим, вдъхновен от Марго Роби.

Днес ви споделям как да постигнете лесно този ежедневен есенен грим. Истината е, че аз никак не съм по сложните грим визии и обичам да минимизирам количеството продукти, които използвам. Ако и вие сте така, четете по-надолу. :)


ОСНОВА


Тук оставам лояна на Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh. Продължавам да използвам този фон-дьо-тен, тъй като стои много добре на кожата ми. Смятам, че фон-дьо-тенът е много индивидуален продукт и ако сте си намерили „вашия“, не е нужно да го сменяте. Все пак, забелязвам, че Пати използва доста Bobbi Brown и съм склонна да експериментирам след време. :)

Autumn make up look
Chanel Make up products

ОЧИ И СКУЛИ


Обединявам тези двете в една категория, защото вярвам, че трябва да вървят в синхрон. Освен това, преди съм ви казвала, че винаги нанасям на клепачите от ружа си, за да изглежда визията по-цялостна и свежа.

Започвам с кремообразните сенки Chanel Ombre Première eyeshadow в цвят Undertone (802). Пигментът ми харесва страшно много. Освен това цветът е много фин и елегантен, с блясък, който напомня на мокър ефект. Издъжат доста дълго и текстурата им не позволява да падат прашинки под очите. Покритието е градивно, така че позволява надграждане с повече от продукта за по-изразителна визия.

След това посягам към ружа – Chanel Joues Contraste в цвят Brume D’or (03). Цветът е много подходящ за есента! Нанасям на скулите и в горната част на клепача, на около половин сантиметър от веждите и точно над сенките Ombre Premiére. По този начин лицето се хармонизира и изглежда още по-свежо.

Завършвам очите със спиралата Chanel Le Volume Révolution de Chanel. Ще съм искрена – спиралата е хубава, но не ми е любимата. Ако искате да постигнете визия тип Twiggy – супер. Но аз предпочитам добре разресани мигли и с тази ефектът не е точно такъв. Затова я използвам доста пестеливо. Но в крайна сметка всичко зависи какви мигли харесвате вие.

Make up look by Beauty blogger
Inspored make up look by Denina Martin

УСТНИ


Истината е, че всичко започна с червилото. Видях го на Марго и исках да разбера кое е. Така стигнах до Пати и другото вече го знаете. Червилото е Chanel Rouge Allure в цвят 174 Rouge Angelique. Притеснявах се дали ще ми стои, но се оказа доста универсално и сега не излиза от чантата ми. Определено е новото ми любимо червило. :)


Как изглежда вашият есенен грим? Сменяте ли грим рутината си според сезона?

Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в партньорство с Notino. Всички мнения са мои.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *