Philips sonicare for kids

Мина една година, откакто използваме Philips Sonicare DiamondClean Smart – аз и Рон. По същото време горе-долу започнахме да се опитваме да създадем траен навик за миене на зъбите у Алекс. В един момент си мислех, че е мисия (почти) невъзможна. Но после осъзнах, че проблемът идва от другаде, а именно личния пример. Докато детето се учеше да търка зъбите с четка, ние не го правихме, защото нашите четки са звукови и не изискват движение. Един ден, Александър просто се обърна към мен и ми каза „Мамо, искам като твоята четка.“ Почувствах се виновна, защото исках от него нещо, което самата аз не правех.

Вече мина около месец, откакто Александър се сдоби с четката си Philips Sonicare for Kids. А аз бях изумена от реакцията му, когато му я дадох за първи път. Той буквално започна да подскача, докато аз гледах с недоумение. „Наистина ли? Та това е само четка…“ Но важното беше, че той вече има четка като на „мама и тате“, както и нов приятел с нея. Истината е една, Philips са си свършили наистина добре работата.

Philips toothbrush for kids
Interactive app philips sonicare
Philips sonicare

Philips Sonicare for Kids върви ръка за ръка с виртуален приятел на име Спаркли. И това явно страшно много се харесва от децата. Има приложение, което се свързва с четката чрез bluetooth. В него живее Спаркли, който обеснява как се мият правилно зъбите. Всеки път, когато Александър включи четката, Спаркли започва да четка заедно с него и му дава съвети. Когато изтече времето за миене, има награда. Представете си модерна версия на Тамагочи. Детето може да храни Спаркли, но не след като е измил зъбите си, защото той отказва храна тогава. Още една възпитателна функция на лилавото пухче. Освен това, детето може да преоблича, пребоядисва и гъделичка Спаркли. Все забавни неща за малките.  Като допълнение, четката дава възможност за персонализиране чрез лепенки, включени в кутията. А в момента има и бонус – ако регистрирате четката тук, детенцето ви може да получи 1 от 100 плюшени играчки Спаркли като подарък. :)


Плюсовете


 • Александър започна да мие зъбите си редовно и за препоръчителните 2 минути.  Казва ми „Мамо, не съм си измил зъбите.“ и отива в банята.
 • Четката ме улесни страшно много, защото Александър се справя напълно сам вече. Аз само проследявам процеса.
 • Главите на четката са адаптирани за различните възрастови групи (3+ и 7+ години) т.е. ще я ползваме дълго занапред.
 • Четката има вграден таймер. Дори и да не се използва приложението, детето ще мие зъбите си 2 минути.
 • Sonicare for Kids е голяма на вид, но много удобна за държане от детската ръчичка .

Някои недостатъци


 • Понякога желанието за игра с четката е голямо и завършва с неколкократно четкане, което не е особено ползезно за емайла… 
 • Трябва да имате предвид, че четката е дългосрочна инвестиция, която върви с допълнителен разход. На всеки три месеца се изисква подмяна на главата, което се равнява на 29лв за две глави или общо 58лв годишно. Но според мен определено си струва, когато става въпрос за здравите зъбки на детето и добрата хигиена.
 • Четката е само в един цвят – морско синьо. Но пък винаги може да се персонализира с розов стикер за момиченцата.
 • Приложението не е на български език, но пък е доста интуитивно и Александър се справя много добре с него.

Какво не очаквах


 • Че Александър ще се влюби толкова много в четката си! 
 • Че четката почти не пръска, когато е пусната и е извън устата. При мен важи стриктно правило – никога не вадя четката от устата си, когато е пусната, освен ако не искам всичко наоколо да стане в малки капчици паста. Но с детската четка не е така или поне пръска наистина мъничко. Така че не се притеснявайте, мами – банята ви не е в риск. :)
Sonicare for kids stickers
Sonicare kids toothbrush
Philips Sonicare family

Какво мога да кажа аз след година употреба на Philips Sonicare DiamondClean Smart


 • Четката стана неизменна част от рутината ми. Толкова, че имам чувството, че нормалните четки не измиват достатъчно добре зъбите ми. В малкото случаи, когато е трябвало да ползвам стандартна четка, забелязах колко силно натискам – напълно неумишлено. Предполагам се дължи точно на това чувство. А и DiamondClean полира зъбите ми наистина добре, което не мога да постигна със стандартна четка.
 • Така и не се научих да я зареждам навреме. Не знам защо, но наистина намирам този процес за досаден и то с всичките ми устройства вкъщи. Често осъзнавам, че четката няма батерия, когато е напълно изтощена. Тогава вадя главата и я слагам на четката на Рон. Но ще ви споделя – той май малко се дразни. Предполагам затова започна да зарежда и неговата, и моята.
 • Зоните ми податливи на плака са чисти. Не преувеличавам.
 • Не ползвам приложението толкова често, колкото в началото. Това е нещо, което е добре да имате предвид при избора на четка за себе си.
 • Разбрах кой тип глави ми харесват най-много. Изпробвах всички видове, тъй като се подменят на 3 месеца. Най-много ми допаднаха избелващите, защото са с твърди влакънца и почистват дълбоко. Нещо, от което имам нужда, предвид ежедневното пиене на кафе.
Replacement head sonicare
My sonicare philips toothbrush
My Sonicare philips

Като за финал: Много се радвам, че започнах да използвам Philips Sonicare DiamondClean Smart, и че детето ми вече използва своя четка Sonicare. Това са наистина страхотни машинки и не съжалявам, че заменихме нормалните четки със звукови.

Някой от вас използва ли звуковите четки на Philips? Радвате ли се, че заменихте стандартната четка с такава?

Усмивки,

Денина ♥


*В колаборация с Philips. Всички мнения са изцяло мои и напълно искрени, както винаги. :)

ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ