В края на месец май Huawei лансираха своя най-висок клас смарт часовник. Имах щастието да прекарам един месец с Huawei Watch GT3 Pro Ceramic и да го тествам. Днес споделям моите впечатления от него.


ДИЗАЙН


Изключително красив и впечатляващ дизайн – изчистена бяла керамика, завършена с диамантено прахово полиране за постигане на чисто бяла и гладка текстура и с дискретен златист детайл от неръждаема стомана. Като истинско бижу, което подхожда на всичко в гардероба ми. А за облика на часовника допринасят и различните циферблати, като някои от тях са платени, но има прекрасни безплатни такива.


ФУНКЦИОНАЛНОСТИ


Часовникът има множество функционалности, които го правят много повече от просто красиво бижу. Като например HUAWEI TruSeen™ 5.0+ – технология за наблюдение на сърдечния ритъм. Може дори да следи пулса 24/7, с предупреждения в реално време, когато сърдечната честота се отклони от нормалния си ритъм. Има функция и за SpO24 измервания, както и алгоритъм за наблюдение на съня HUAWEI TruSleep™, който ми е много ценен и някак благодарение на него успявам да си напомням, че е важно да лягам рано, за да спя достатъчно. Освен това, часовникът предлага и функция за стрес. Измерва нивата на стреса към момента и има опция за успокояващи дихателни упражнения.

Много често говоря и по часовника, тъй като предлага опция и за провеждане на Bluetooth обаждания.

Любимото ми е, че има над 100 тренировъчни режима – бягане, колоездене, планинско катерене, плуване на закрито, каране на ски и други. Всички те следят показатели като сърдечен ритъм, разстояние, скорост, изразходени калории и други. Като човек, който обожава да плува, се радвам изключително много, че с Huawei Watch GT3 Pro мога да засичам какво разстояние съм плувала, с каква скорост, за колко време, какъв е бил пулса ми и колко калории съм изгорила. А след всяко потапяне, включвам функцията Drain, която извежда водата от часовника. Всъщност часовникът издържа до налягане от 30bar.

И не на последно място – с часовника следя и ежедневната си активност като изминати крачки и часове прекарани на крак. Нещо, което много харесвам, е че часовникът има функция, която напомня да станеш и да се поразтъпчеш, ако се застоиш твърде дълго на едно място. Което е страхотно за хора, работещи в офис!


БАТЕРИЯ


Животът на батерията е до 7 дни, като при мен обикновено издържа 5 дни. Когато говоря повече през часовника, времето на живот на батерията може да се скъси до 3-4 дни. Хубавото е, че ако съм забравила да го заредя, е нужно да го сложа на зарядно за 10 минути и ще имам батерия за целия ден.


ИНТЕГРАЦИЯ


Свързах часовника изключително лесно с моя телефон, като свалих приложението Huawei Health. Часовникът се синхронизира без проблем, както с Android, така и с iOs операционни системи.

За финал мога да кажа, че HUAWEI Watch GT3 Pro е не просто красиво бижу, а и един супер функционален часовник, който ми помага да живея по-активно. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *