Дворец Евксиноград велика България
Евксиноград

В началото на месеца посетихме Двореца Евксиноград. Намира се близо до Варна и e част от културното ни наследство от последните български царе от 20 век. 

Евксиноград е парк, който се простира на около 800 декара на брега на морето. В него е разположен и дворецът, който е служил като царска лятна резиденция. Строежът му е започнат от княз Ал. Батенберг I, който се влюбва в мястото. Именно там е подписан и Указът за Съединението на Княжество България и Източна Румелия на 6-ти септември, 1885. 

По-късно Фердинанд довършва строителството. Кани архитекти от Европа и като страстен ботаник си поставя мисия да донесе растителност от целия свят. И до днес тази растителност не остава незабелязана. Повече от ботаническото наследство може да бъде видяно и в Ботаническата градина в Балчик. 

Не искам да ви разказвам повече за Евкисноград, защото трябва сами да го усетите. За мен в това място има някаква магия. Аз също се влюбих в него и бих се връщала пак и пак, само за да усетя тази магия. 


КАК ДА ГО ПОСЕТИТЕ


Ако искате да посетите Двореца Евксиноград, можете да го направите единствено, като се присъедините към организираните разходки. Те се провеждат с гид и са три пъти дневно – от 9:00, 11:00 и 15:00. За да резервирате мястото си, трябва да пишете на euxinograde@government.bg Билетът за възрастни е 12лв, а за деца и пенсионери 3лв. Можете да се обадите и на 052/ 393 150 или 052/ 393 140 за повече информация. 

Денина Мартин и Рон
дворец евксиноград 2020
Като принцеса
Денина Мартин Евксиноград градини
градините на княза
Руслан Дечков заедно Денина Мартин
Пристанище Евксиноград
плаж Евксиноград
Денина Мартин Варна
Слънчев часовник
лято 2020 в Евксиновград
Конюшна
Денина Мартин лято 2020 в Евксиновград
Градините в Евксиноград
Postcard
Евксиноград България
Евксиноград дворец
Градините на Евксиноград
Евксиноград България 2020
Интериор буржоазен стил
Дворец Евксиноград интериор

Ще се радвам да споделите, ако сте били или решите да посетите Двореца Евксиноград.

Денина