Kenzo Takada Paris life colour
aVON Life Colour perfume

Предполагам помните пътуването ни до Париж с Кензо Такада и Avon този септември. Летяхме до там за ексклузивното представяне на двата аромата от колаборацията Avon Life Colour by Kenzo Takada. След като те тъкмо влезнаха в продажба, споделям с вас повече информация за самите аромати.

Ароматите Avon Life Colour by K.T. са два – мъжки и дамски. Основната идея на дизайнера е да създаде два аромата с усещане за позитивизъм. Цветни и щастливи. Затова заедно с двама от най-добрите и световно признати парфюмеристи на Firmenich намират съставките, които да предизвикат точно тези емоции у човек.

Avon Life Colour by K.T. за нея – EDP
Floral · Fresh

Най-общо казано този аромат е флорално-плодов, заключен в бутилка с наситен и пълен с настроение цвят. Разработен е на основата на магнолия. Цвете, което според парфюмеристите те първа ще придобива популярност в парфюмерийната индустрия. Същата тази основа е подправена с аромат на сочна круша и зрели малини, което прави Avon Life Colour толкова плодов и сладък. Друг интересен компонент е ориз басмати – представете си аромата на току-що приготвен ориз басмати – лек, пухкав и леко сладнеещ. Знам, че ви звучи странно, но всъщност това е една доста балансираща съставка. Парфюмът има цялостно добра издръжливост като това винаги подлежи на субективност спрямо кожата на човек. Бих го определила със среден до голям интензитет, но не и тежък. Носи и онзи характерен почерк на Avon, който имат ароматите на марката. Не е съвсем мой тип, тъй като аз обичам наличието на цитрусови нотки, но ако си падате по свежи и флорални аромати, пробвайте го. И цената му е много достъпна.

Avon Life Colour by K.T. за него – EDT
Aromatic · Watery

Когато ми дадоха да усетя и двата аромата Avon Life Colour, мъжкият ми допадна повече. За разлика от дамския, той е разработен като тоалетна вода. Също е на основата на магнолия като отправна точка, но се развива много по-различно, тъй като към нея са добавени други интересни и по-мъжки съставки. Една от тях е ветивер, което всъщност представлява зелена висока трева, отглеждана в Индия. Тя носи зелено усещане, но по-остро и мъжкарско. В допълнение, кедъровото дърво, черният пипер и мате абсолю променят магнолията до истинска неузнаваемост. Толкова, че никой не би продположил наличието й във формулата. Но и тук не си представяйте тежък аромат. Също като дамския, бих го определила със среден до висок интензитет, но все пак свеж и много позитивен.

Life Colour by Kenzo Takada
Life Colour Kenzo Takada

След като прочетохте за самите аромати Avon Life Colour by Kenzo Takada, разпознавате ли някой от тях като свой?

Усмивки,

Денина ♥


*В колаборация с Avon. Всички мнения са мои.

ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *