20180314 HM outfit for spring palermo
HM lite quilted jakcet Denina Martin

Location: Palermo, Sicily, Italy

Миналата седмица Рон, Александър и аз се отправихме на нашето първо самолетно пътуване в пълен състав. Летяхме до Сицилия, а цялото си време прекарахме в Палермо. 

За последните си няколко пътувания с Рон стигнахме до извода, че това да знае много за дестинацията може да изгради у човек очаквания, които потенциялно могат да бъдат и нереални. Затова променихме навиците си в тази насока. Вече проучваме съвсем малко преди да заминем (и то най-вече аз). По този начин си даваме възможността през първия ден да изследваме с чисти умове. Направихме го в Рим и Милано. Така направихме и сега в Палермо.

jacques lemans ceramic watch
get lost inpalermo italy
HM lite quilted jacket

И така на първия ден се почувствахме като изгубени в Палермо. Ходихме километри без конкретна цел и посока. Но това му беше най-хубавото. Вярвам, че за да почувстваш истинския дух на даден град, трябва първо да се изгубиш в него. Лесно е да следваш туристическа карта, но тя никога няма да те отведе до уличките, които изрисуват истинската – пълната картина на града. Самотните пресечки, малките градски паркове, павираните площадчета, красивите входни врати и чаровните прозорчета. Разбира се, това не означава, че съвсем се лишаваме от проучване за следващите дни. Само през първия ден си позволяваме лукса да се лутаме нарочно.

Charming sicily style
Botanical garden of sicily

Именно на този първи ден в Палермо бях облечена в тези удобни обувки и дрехи. Вярвам, че едно пътуване не трябва да бъде лишено нито от комфорт, нито от стил. Затова обикалях километри в моите PeshArt обувки. Краката ми и за миг не се почувстваха изморени, нито пък скучни. :) Аз самата се чувствах страхотно и в този широк панталон, леко яке и тениска от копринена смес. Последната ми е абсолютен must за пътешествия, между другото.

HM blogger Denina Martin Travel Style
Charming sicily
Style blogger in sicily
Peshart flat shoes
Sicily peshart flats
Charming blogger Denina Martin

Панталони  – H&M

Яке – H&M

Тениска – H&M

Обувки – PeshArt

Часовник – Jacques Lemans 

Чанта – Furla

Очила – Подобни тук


Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *