Biologique Recherche favorite product for pregnancy
My pregnancy routine with Bilogique Recherche

Времето минава доста бързо. Вече съм в третия триместър и коремчето расте по-бързо от всякога.  Досега ползвах няколко различни продукта за грижа за кожата на тялото, но от скоро започнах да използвам тези и съм изключително доволна до тук!

Превенцията е най-добрият приятел по отношение на стриите. Много по-добре е да се предпазите от появата им, отколкото да се чудите как да ги премахнете в последствие. Разбира се, винаги съм казвала, че в голямата си част всичко е до ген. Някои жени се мажат упорито през цялото време и накрая имат стрии. Други не се мажат и нямат нито една. При всички положения обаче не ви препоръчвам да рискувате. Хубаво е кожата да бъде добре хидратирана и подхранена. В момента аз изпозлвам Créme R-Stria на Biologique Recherche. Харесвам страшно много текстурата му на крем, която попива много бързо. Нанасям по корема, бедрата и гърдите. Освен това продуктът няма и аромат. Всъщност, продуктите на BR бяха едни от малкото, които можех да ползвам и ми понасяха по време на първия триместър и гаденето, тъй като не съдържат изкуствени ароматизанти.

Другият продукт, който използвам на останалите зони, е новият Huile Fundamentale – отново на Biologique Recherche. Силно регенериращ, Huile Fondamentale съчетава 6 чисти ботанически масла, известни със своите антиоксидантни, овлажняващи и регенериращи свойства. А ароматът му е страхотен! Усещам го през целия ден и това много ми допада! Може да се използва и за коса, но аз предпочитам да си го пестя само за тялото. :)

Третият продукт, който обаче засега стои в шкафчето ми, е Créme Rèparatrice. Той има подхранващи и стягащи свойства, които помагат на кожата да запази своята младост и еластичност. Съответно, съм решила, че ще го ползвам след раждането, за да помогна на кожата ми да си върне стегнатия вид по-бързо.

П.С.: През първата ми бременност не получих стрии по корема, но гърдите бяха друг случай. Там нещата се случиха покрай кърменето и за съжаление, доста подцених този момент. Казвам това, защото е важно да се грижим за себе си и след раждането. Нещата не приключват с него. Този път съм решила да се опитам да си обръщам повече внимание. :) 

Усмивки,

Денина  ♥

Biologique Recherche 2021 pregnancy set
biologique Recherche pregnancy set