Kerastase Blonde Series Blogger choice

Всяко лято съвсем естествено косата ми изсветлява и тогава се харесвам най-много. Затова и още от тийнейджър винаги съм искала да подсиля този ефект, за да се задържи цветът през цялата година. И така започнах да го правя в салон през последните няколко години. През февруари, без да съм имала такива намерения, станах по-руса от очакваното. Трябваше да свикна с тази си визия, но не можех да свикна с усещането за сухота и накъсването. При изсветляваните коси е много важно в първите дни и седмици да се полагат добри грижи, за да може косата да се балансира максимално бързо.

Хубавото бе, че точно тогава Kѐrastase лансираха новата си серия Blond Absolu – специално формулирана за всички видове блондинки – от платинено руси до такива като мен – с някакъв вид балеаж. И тя се превърна в отговор на въпроса „Как се грижа за дългите си изрусени краища?„.

Kerastase The Blonde I Dare
Kerastase You dare we care

Серията има два вида грижа. По интензивна – Blond Absolu Ултра-виолет, която възнамерявам да пробвам през лятото, когато русото започне да се постопля и да жълтее. Тя е насочена именно към туширането на тези нежелани нюанси. На този етап не мога да дам отзиви, защото не съм я пробвала все още.

Продуктите на Blond Absolu, които използвам са от вида Lumière. Те осигуряват моментална грижа за косъма и озаряване. Хиалуроновата киселина запълва и укрепва увреждането на влакната отвътре и възстановява повърхността на кутикулата. Антиоксидантната сила на цветята на Еделвайс действа срещу ежедневното увреждане, омекотява и успокоява чувствителните влакна. Косата става по-бляскава. Нещо, което усетих веднага, тъй като след третирането тя стоеше матова, а аз съм свикнала косата ми да има блясък и това усещане не ми е приятно.

Kerastase blonde absolu
Healthy highlighted haircare

Обикновено, продуктите за третирани коси, са тежки и много подхранващи. Харесвам тази серия, именно защото не утежнява. Тези от вас с дълги коси, знаят, че като цяло обемът е обратнопропорционален на дължината. Blond Absolu озаряваща вана e с много лека формулировка и сякаш балансира косата ми и тя изненадващо има обем дори и на 4-тия ден. Вероятно се дължи и на балсама Cicaflash, който има подхранваща сила на маска, но с леко докосване на балсам.

Като част от серията използвам и серума Cicaplasme – хидратиращ и термозащитен серум за всички видове руса коса. Той приглажда, също не утежнява и предпазва от топлина до 230°C. Термозащитата при изрусени краища или изцяло изрусени коси е от особена важност, защото косъмът е много по-податлив към нарушаване на структурата си и накъсване. Тъй като Cicaplasme е с лека формула на крем, понякога се случва да усетя, че не ми е съвсем достатъчен. Тогава слагам и една-две помпички от олиото Elixir Ultime.

Kerastase series for blondes
European blogger recommends Kerastase Blonde Absolu

И така, ако се осмелите да станете по-руси или руси, препоръчвам ви да пробвате серията  Blond Absolu. Не мога да гарантирам добри резултати, защото всяка коса е различна, но в случая с мен – аз съм много, много доволна. Бих казала, че нареждам Blond Absolu сред двете ми любими Kérastase серии – Aura Botanica Riche & Extentioniste.

Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в партньорство с Kérastase. Всички мнения са мои.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ