През май бях поканена на вечеря, организирана от Veuve Clicquot, за да отпразнуваме успешните жени и миналогодишния видео проект за списание Manager „BOLD by Veuve Clicquot“.

Вечерята се състоя в Ahora на Севда Димитрова и представи 4 ястия, специално разработени от Севда, за да съответстват на вкуса на 4 различни вида шампанско Veuve Clicquot. Говорихме за жените и успеха и научихме много любопитни факти за Мадам Клико – жената зад Вев Клико.

В епоха, когато жените са били изключени от света на бизнеса, мадам Клико се е осмела да поеме да ръководи компанията, роля, която тя поема със страст и решителност. Тя се е възползвала от всяка нова възможност, която се появявала, готова да поеме рискове и като такава успява да разшири бизнеса си до четирите краища на света. Безкомпромисна по отношение на качеството на нейните вина, тя е усъвършенствала нови техники за производство. Тя изобретява „table de remuage“ (маса за пробиване), за да се избистри шампанското, и  иновира първата смес от розе шампанско. Само за няколко години тя превръща името си в марка за отлични постижения, име, днес известно в целия свят. Дори тогава нейните връстници признавали нейния огромен принос и са я нарекли „Великата дама на шампанското.“ Една наистина вдъхновяваща история за успешна и решителна жена.

Мисля, че това беше най-добрата част от вечерта – освен отличното шампанско и храна, имахме и фантастичен и вдъхновяващ женски разговор. Наздраве за жените, които никога не се отказват въпреки трудностите, пред които са изправени!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *