Mountain skin care products
Bulgarian mountains

Най-хубавото на зимата е бягството някъде нависоко. Там, където небето е синьо, слънцето грее, а снегът кара всичко да изглежда магично. Някъде, където е истинска зимна приказка. Зимните дестинации обаче си имат своите специфики по отношение на грижата за кожата и бюти режимът изисква определена адаптация. Добре е да го имате предвид, ако планирате зимно пътуване. Днес ви споделям моите бюти продукти за почивка в планината или пък еднодневно бягство на Витоша, което напоследък ни стана уикенд традиция.

Skin care winter products

Ето какви продукти използвам в зимните дни, когато се качваме на Витоша.


 

La Roche-Posay Anthelios SPF 

Високо в планината кожата е много по-податлива на ефектите от UV лъчите. Това означава по-висок риск от увреждане и дори изгаряне. Затова употребата на SPF е от голямо значение. Аз използвам серията La Roche-Posay Anthelios като изпитана и доказана протекция от вредните слънчеви лъчи.

Lancôme Hydra Zen Balm Neurocalm™ BB Cream

Вятърът и студът имат негативно влияние на хидратацията.  Lâncome имат един хубав продукт с лек разкрасителен ефект – Hydra Zen успокояващ балсам и BB крем с лек пигмент за естествен вид.

Avène Cold Cream

Серията Avène Cold Cream е една от най-добрите за студеното време по мое мнение. Буквално създава защитен филм фърху кожата, задържа влагата вътре в нея и не позволява появата на лишеи и напуквания. Този крем ме е спасявал от много неприятни зимни ситуации и препоръчвам с две ръце цялата серия.

 

Burt’s Bees Балсам за устни

Студът прави какви ли не чудеса с устните, затова в планината е много важно да са постоянно хидратирани. Аз лично предпочитам балсами с натурални съставки като Burt’s Bees. Последният път избрах такъв с пигмент и много ми допада, защото придава дискретна свежест на лицето.

Спирала Guerlain Cils d’Enfer Maxi Lash

Изрично е да казвам, че снегът е форма на вода, а водата изисква водоустойчива спирала. Особено за онези, които карат ски или обичат да играят в снега. Аз харесвам и ползвам един старт любимец – Guerlain Cils d’Enfer Maxi Lash. 

Moroccanoil Treatment Олио за коса

Косата също се нуждае от грижа в студеното време, затова ползвам олио за дължините. Освен това така избягвам наелектрезирването, което е доста неприятно покрай всички шапки и шалове.


Какви бюти продукти ползвате, когато сте високо в планината?

Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ