Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-2 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-10

Миналата седмица бяхме във Виена – пътуване така специално за мен, не само защото жадувах за него дълго, но и защото бе белязано от един проект, за който не съм мечтала дори и в най-смелите си мечти. През тези 4 магични дни Рон и аз се потопихме в целия чар на града – изкуство, история, култура, дори и Коледният дух. Аз самата имах щастието да се потопя и в света на FREYWILLE – виенската бутикова бижутерия от 1951.

FREYWILLE е истинско изкуство, вдъхновено от любов, радост, страст и картините на Великите.   То пренася насладата от самото изкуство към тези, които ценят артистизма и изключителното майсторство, създавайки този така удивителен и завладяващ блясък на бижутата. И тъй като основнaта движеща сила на марката е възхищението върху вечния талант, създателите успешно  вдъхват душа на всяко едно тяхно произведение. Точно както и през 1951, бижутата FREYWILLE продължават да бъдат ръчно изработени във Виена от най-добрите в жанра, които умело пазят тайната на емайлирането и създаването на тези виенски шедьоври. И всичко това се прави с изключителна доза внимание и умисъл. Защо го казвам ли? Може би защото бях впечатлена от факта, че направата на една нова колекция може да отнеме до две години – от момента на вдъхновение до завършения продукт! Още един аспект, който прави бутиковата марка толкова специална.

И както вече споменах няколко пъти, FREYWILLE е онази великолепна точка, където модата среща изуството. Вдъхновени да вдъхновяват – колекциите са повлияни от творби на художници като Климт, Хундертвасер, Моне, Шиеле и други. Комплектът, който нося самата аз тук, е инспириран от една от работите на вечния Климт.

Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-14 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-3 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-21 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-1 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-9

Густав Климт е един от най-видните австрийски артисти. Той се слави с творбите си, вдъхновени от женското тяло. Истинският успех в творческия живот на Климт идва по време на неговия Златен период, когато в по-голямата си част картините му включват техниката на позлатата. Едни от световно-признатите му произведения са Целувката и Портретът на Адел Блох-Бауер. Последното е послужило за вдъхновение на FREYWILLE и колекцията, която носих във Виена.  Тя изобразява типичните декоративни елементи и игриви форми, характерни за Климт, така че да омае и плени всяка артистична душа.

Това бе и една от причините да посетим величествения дворец Белведер, където се намира постоянната изложба на Климт. Рон и аз искахме да съберем бижутата с вдъхновителя им. След като видяхме Портретът на Адел Блох-Бауер, единственото, което мога да кажа е, че колекцията на FREYWILLE е толкова удивителна, изтънчена и впечатляваща, колкото е и картината. Вдъхновена да вдъхновява, тя е като мини-шедьовър, прекрасно допълващ женската красота.

Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-4 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-13 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-17 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-7 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-8 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-12 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-11 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-5 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-6 Frey-Wille-Jewellery-Belvedere-Vienna-Gustav-Klimt-Fashion-Blogger-Denina-Martin-Freywille-Jewelry-16

FREYWILLE Inspired by Portrait Adele Bloch-Bauer (Necklace, Bracelets and Earrings) / ZARA Masculine Coat / BLUE VANILLA See-Through Top (Similar) / MANGO Black Pants (Similar)  / BALMAIN x H&M Velvet Scarf (Similar)ZEE LANE Pointed Booties (Similar)

В света им над 100 бутика FREYWILLE в над 35 държави, един от които тук в София. Ако има едно нещо, което бих искала да ви окуража да направите в този момент, е да видите сами за себе си красотата и артистизма в колекциите на бижутерията. Несравними са и със сигурност ще внесат светлина в деня ви! 

Усмивки,

Денина ♥

8 comments

Reply

continuously i used to read smaller articles or reviews which also clear
their motive, and that is also happening with this piece of writing which I am reading now.

Reply

Много ви благодаря, момичета! Коментарите ви значат толкова много за мен! :)

Reply

Прекрасно, пренесох се в един великолепен свят, в който мечтите се сбъдват :)

Reply

Не се стърпявам да коментирам ☺ Този постинг е най- впечатляващия за мен от всичко, които съм изчела в сайта. Считам, че аристократизма, изтънчеността, мястото и изобщо цялата обстановка и визия ти отиват много повече от всяко друго много модно облекло и представяне. Изказът в текста над снимките е великолепен.
Благородно завиждам. Прекрасно е.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *