31 окт.

СЪВЕТИ КАК ДА ПРОДАВАМЕ ОНЛАЙН

blogger tips for selling online

Shedd and Denina Martin Shedd 2016

Когато става въпрос за мода, всички имаме от онези покупки, за които съжеляваме. Покупки, които не харесваме, не се връзват с гардероба ни или не са ни по размер. Каквато и да е причината, не се колебайте да се освободите от всичко ненужно. Това ще ви освежи и ще ви даде пространство да дишате. Ако сте съгласни, прочетете моите съвети как да продаваме онлайн. Дрехите и аксесоарите са направени, за да се използват. Позволете им да имат по-добър собственик, ако вие не сте такъв. :)

ПОДГОТОВКА

Отделете всичко, което планирате за продан. Намерете всички липсващи части (дълга дръжка на чанта и други подобни), оригинална опаковка, етикети, гаранции – всичко, което пазите. Почистете аксесоарите и ако е неубходимо изперете дрехите. Никога не продавайте нещо мръсно и непочистено. Огладете при нужда. Всичко това ще ви помогне да продадете по-бързо и по-скъпо нещата си.

ОЦЕНКА

Разумната цена стои в сърцето на успешната продажба. Не продавайте твърде евтино или твърде скъпо. Най-добрият съвет е да прегледате как вървят цените в категорията на нещата, които продавате. Не пренебрегвайте и състоянието на вещите си – използвани, нови, с етикет и др.

СНИМКИ

Аз самата предпочитам автентични снимки, дори и когато продавам нещо чисто ново. Купувачът придобива по-добра представа, виждайки самия артикул, който се кани да закупи. Разбира се, снимките трябва да са ясни, чисти и направени през деня, когато има светлина. От личен опит съм забелязала, че по-примамливи за потребителите са снимки, чиито фон е изчистен и бял/светъл. Ако нямате такава плоскост, използвайте шал или чаршаф, но ги изгладете предварително. Изберете най-добрия ъгъл за заснемане и направете общ кадър. След това заснемете детайлите, включително и недостатъците. Не забравяйте да увеличите контраста и яркостта на кадрите си от телефона или чрез специално приложение като VSCO. Не прекалявайте. С филтрите също. Важно е снимките да изглеждат близки до реалността.

ЧЕСТНОСТ 

Описанието на артикулите трябва да бъде кратко, точно и ясно, но и честно. Това ще ви спести разправии с купувачите на по-късен етап. Освен това, ще си изградите репутация на честен и доверен продавач.

ГЪВКАВОСТ

Ако наистина искате да продадете нещо бързо, бъдете готов да преговаряте за цената. Понякога 5-10% биха помогнали много без да наранят бюджета ви, но със сигурност ще оставят купувача щастлив.

P.S.: В момента продавам тези #обувки Steve Madden (39 номер), този #шал Coccinelle и двата клъча. Всички тях ще  откриете в SHEDD под #deninamartin.

Shooting for Shedd Bulgaria Shedd Bulgaria

Какви съвети за успешно продаване онлайн можете да добавите вие? 

Усмивки,

Денина ♥

*В партньорство с SHEDD – достъпен за Android и iOS

No Comments

Leave a reply