20170321 Black lace skirt Rome Black lace skirt italian style

Някои жени обожават да носят черно. Аз сякаш не съм една от тях. Елегантно е, класическо и вечно, но някак не ме влече чак толкова. Има моменти обаче, когато все пак ми се иска да нося черно. Тези моменти обикновено са вдъхновени от дреха или аксесоар. Такъв е и случаят тук – с тази черна дантелена пола.

Преди няколко дни попаднах на интересно видео на тема популярността на малката черна рокля и самия цвят. То представи интересна теория защо е толкова харесван и популярен цвят. Назад във вековете черно са носели вдовиците. Подсъзнателно, това разкривало, че тези жени са достатъчно порядъчни, за да се омъжат, опитни и свободни. Тази теория определено е дълбоко психологическа, но аз съм малко резервирана. Според мен, популярността на черното като цвят се дължи в голяма степен на знаменитата Коко Шанел. Тя превръща цвета в култов, а тенденцията се разпространява бързо, защото самата Коко е символ на независимата, успешна, силна и борбена жена. Каквото и да е обяснението, аз все пак си оставам привърженик на цветния живот. Нося черно, само когато съм в такова настроение и разбира се – когато  нещо ме вдъхнови.

20170321 Black lace skirt Furla 20170321 Black lace skirt Italy 20170321 Black lace skirt FB Italy Rome

Връщайки се към вдъхновението като отправна точка, тази красива черна дантелена пола е Dream Catcher SS17. Много от вас попитаха от къде могат да купят колекцията на марката. В момента тя се продава в селектирани магазини в Белгия само, но имам добри новини. Очаква се онлайн магазинът да бъде пуснат заедно с есенната колекция. Нямам търпение и ще ви държа в течение.

20170321 Моден блогър 20170321 Black lace skirt steps 20170321 Italian beauty blogger


Wearing:

Dream Catcher пола (подобна)

Zara топ (добра алтернатива)

Furla Linda чанта

Valentino очила (подобни)

Daniel Wellington часовник


А вие почитатели ли сте на черното? Какво харесвате в него?  

Усмивки,

Денина ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *