Freywille aquamarin jewelry Blue summer dress

Преди две седмици решихме да се разходим до парк Врана. Правим го често, защото ни е любимо място. Прохладно, тихо и отдалечено от шума. Най-интересното е, че сме ходили толкова много пъти там и все някак ни е убягвала тя – Царската оранжерия. В този слънчев и направо горещ ден обаче я видяхме, сгушена встрани и криеща красоти.

Оранжерията на цар Фердинанд е на повече от 100 години. Тя пази в себе си растителни видове от самото й основаване, което я прави толкова впечатляваща, макар и малка. Вътре е изключително влажно и цари цветна хармония. Чуват се само капките вода, които тежко падат по пода. Тези растения са като метафора – те живеят изолирани от света, в своя собствена хармония и са сякаш щастливи, защото ако не бяха там на това място и при тези условия, никога нямаше да оцелеят.

Freywille Honfleur aquamarin bracelets 1280x853 Freywille blogger wearing-honfleur aquamarin jewellery FreyWille aquamarin pendant 2017

И покрай цялата тази цветна хармония, аз пак се размечтах. От многото места, които искам да посетя, едно от тях е Живерни – домът и градините на Моне. Цветни и хармонични. Явно наистина съм голям почитател на импресионизма и цялата тази живописност и романтика, защото дори самият Моне се е запечатал в съзнанието ми още от училище.

Живерни е красота от цветя и френска романтика – вдъхновението на художника да създаде толкова от най-великите си творби. Рон ми обеща, че при следващо пътуване до Париж, ще отидем и до там. А аз ставам все по-нетърпелива, може би защото Моне все „изкача“ от някъде, за да ми припомни за себе си и своя рай. Дали от снимки, или от бижутата на FREYWILLE – той сякаш ме преследва. Но аз не се оплаквам, а му се радвам, защото виждам толкова общо между неговите разбирания за красота и моите. А докато дойде моментът, ще се радвам на Царската оранжерия и градската ботаническа градина тук в София като моя извор на вдъхновение.

Orangerie Vrana Sofia FreyWille bracelet Honfleur aquamarin yellow flowers orangerie white Orchids Orangerie flowers 20170702 Freywille aquamarin art jewellery Blogger Honfleur aquamarin bracelets Синя лятна рокля и оранжерии Wearing blue midi dress and freywille


Рокля – ZARA (много стара, но тук и тук има подобни)

Обувки – GIDO (подобни тук и тук)

Чанта – Pepe Jeans London (подобна тук)

Бижута – FREYWILLE – Honfleur Aquamarin

Фишу – FREYWILLE

Очила – Nasty Gal


Усмивки,

Денина ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *