Entering old town of Mdina Mdina Malta

Мдина – древната столица на Малта, бе едно от първите неща, които видяхме. Не успяхме да снимаме много, защото валеше през по-голямата част от времето. Освен това, в Малта почти всичко е затворено в неделя, което допълнително ни възпрепятства. За щастие, все пак успяхме да се разходим и да усетим духа на този красив град.

Наричат Мдина още Тихият град. Наистина е тих. Дали защото коли не се допускат в него (само карети от време на време) или защото в него живеят не повече от 300 човека… не знам. Каквато и да е причината, факт е, че Мдина е магична. Красотата й се крие в необикновения микс от средновековна и барокова архитектура. Аз лично се влюбих в цветните врати с масивни дръжки и тесните завити улици, които са имали за цел да предпазват от стрели. Други впечатляващи места се оказаха катедралата Свети Павел и палатите на знатни фамилии от миналото. Ние самите посетихме Палазо Фалсон и усетихме духа на благородниците. Бе изключително интересно да се докоснем до техния свят, включително и рицарския.

Прочетете повече от дневника ни „Опознай Малта“ в част 1 and част 2.

Knock knock Christian Paul Watch Denina Martin exploring Mdina Curve streets of Mdina Curve old street in Mdina Knock knock Christian Paul white watch Old town of Mdina Mdina Old stairways Denina Martin at Mdina town Denina Martin Mdina old building

С тази трета глава от дневника на едни пътешественици в Малта ви питам коя част от пътешествието ви се стори най-интересна?  

Усмивки,

Денина ♥

Shop the Look

One comment

Reply

Комино за мен беше интересно, защото съм го виждала от далече на път за о.Гозо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *