Denina Martin wearing H&M Conscious Exclusive Light Pink Dress

Честит ден на Земята! Днес по целия свят се провеждат събития в подкрепа на опазването на околната среда. Смятам, че това не трябва да се случва само в един ден от годината, но все пак чувствам нуждата да изрязя подкрепата си и днес.

Вярвам, че има хиляди нaчини да предпазим планетата от замърсяване чрез ежедневните си навици. Няма да се преструвам, че съм от онези загрижени хора, които прибягват до крайности и жертват собствените с нужди. Но не крия, че се старая, колкото мога, защото всяко малко усилие е от значение. Например, с Рон рециклираме ежедневните си отпадъци повече от 5 години вече. Имаме 3 еко чанти за многократна употреба, които използваме по време на пазар в хранителния магазин. Винаги се стремим да използваме еднократните торбички повече от веднъж. Освен това сме вегетарианци, а вегетарианството е считано за един от най-ефективните начини да се намали негативното влияние върху околната среда и да се спести вода.

Друг начин, по който аз и Рон се стараем да допринесем, е като рециклираме ненужни дрехи. Тази година се включихме в Световната седмица на рециклирането  (World Recycle Week), която протича в момента (18-24 Април) и се организира от H&M. Събрахме 4 чанти със стари дрехи и ги занесохме до най-близкия магазин на бранда. По този начин подпомогнахме целта да се съберат над 1 000 тона дрехи, от които след рециклиране да се произведат нови нишки. Ако имате дрехи в недобро състояние, присъединете се към глобалното движение и помогнете за затварянето на производствения цикъл. Като благодарност ще получите 2 ваучера за 15% отстъпка в H&M срещу всяка дарена торба с дрехи.

В днешния еко дух, реших да споделя с вас публикация, която е близко до природата и да облека рокля, направена от рециклирани материали. Тази нежно розова рокля е част от колекцията H&M Conscious Exclusive и за пореден път доказва, че модата и устойчивостта могат да вървят ръка за ръка, без да се прави компромис в качеството и естетиката. Представете си след една година да облечете красива рокля, направена от дрехите, които сте рециклирали днес? Ако все още не сте сигурни как да отпразнувате Деня на Земята и да допринесете за едно по-устойчиво бъдеще, помогнете на H&M да затвори производствения цикъл. Не изисква много усилия, но може да промени много.

Light Pink Dress from HM Conscious Exclusive 2016 Denina Martin wearing H&M Conscious Exclusive 2016 Light Pink DressH&M Conscious Exclusive 2016 Light Pink DressDenina Martin wearing Light Pink Dress Barn House Purely Me by Denina MartinHappy Moments with H&M Conscious Exclusive 2016Fashion Blogger wearing H&M Conscious Exclusive Light Pink Dress Marguerites flowersH&M-Conscious-Exclusive-2016-Light-Pink-Dress-Denina-Martin-11 Colorful tree and H&M Conscious Exclusive 2016Denina Martin wearing Light Pink Dress Denina Martin wearing H&M Conscious Exclusive 2016 Light Pink DressDenina Martin wearing H&M Conscious Exclusive 2016 Light Pink Dress H&M Conscious Exclusive 2016 Light Pink Dress

H&M Conscious Exclusive рокля (подобна) / MANGO чанта (алтернатива) / TENDENZ сандали (алтернатива)

А вие ще се включите ли в някакво еко събитие днес? Как подпомагате опазването на околната среда в ежедневните си навици? 

Усмивки,

Денина ♥

One comment

Reply

I think this is one of the such a lot significant info for
me. And i am happy studying your article. But
want to remark on few general things, The website
style is wonderful, the articles is truly nice : D. Good task, cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *